Hízott libamáj egészben sütve
˝LIBAMÁJ, KACSA MÁJ
LIBAMÁJ, KACSAMÁJ
DE JÓ LENNE BELŐLE EGY DARAB MÁJ˝
A
libamájat óvatosan besózzuk, borsozzuk, félre rakjuk pihenni. A libazsírt
egy edényben felrakjuk olvadni (annyi zsírt kell számolni, hogy ha
megolvad, a májat ellepje).
Ha a zsír már meleg, de nem forró, belerakunk 1-2 fej hámozott vöröshagymát,
1-2fej fokhagymát (nem kell hámozni csak mosni), nyugodtan süssük benne a
hagymát, fokhagymát 5-8 percig, és ha forró a zsír, belehelyezzük
óvatosan a májat. A zsírban sütjük kb. 15 percig. VIGYÁZZUNK, hogy az olaj olyan
meleg legyen, mintha töltött rántott húsi lenne, mert ha nem eléggé meleg,
akkor nagyon
sokat veszít a súlyából, és már nem éri meg foglalkozni vele... Mikor
megsült, lapát kanállal kiszedjük egy hőálló edénybe, és rámerünk a
zsírjából annyit, hogy ellepje. Saját zsírjába hagyjuk kihűlni.