Hízott libamáj egészben sütve
˝LIBAMÁJ, KACSA MÁJ

LIBAMÁJ, KACSAMÁJ
DE JÓ LENNE BELŐLE EGY DARAB MÁJ˝
A
libamájat óvatosan besózzuk, borsozzuk, félre rakjuk pihenni. A libazsírt
egy edényben felrakjuk olvadni (annyi zsírt kell számolni, hogy ha
megolvad, a májat ellepje).
Ha a zsír már meleg, de nem forró, belerakunk 1-2 fej hámozott vöröshagymát,
1-2fej fokhagymát
(nem kell hámozni csak mosni), nyugodtan süssük benne a
hagymát, fokhagymát 5-8 percig, és ha forró a zsír, belehelyezzük
óvatosan a májat. A zsírban sütjük kb. 15 percig. VIGYÁZZUNK, hogy az olaj olyan
meleg legyen, mintha töltött rántott húsi lenne, mert ha nem eléggé meleg,
akkor nagyon
(nem kell hámozni csak mosni), nyugodtan süssük benne a
hagymát, fokhagymát 5-8 percig, és ha forró a zsír, belehelyezzük
óvatosan a májat. A zsírban sütjük kb. 15 percig. VIGYÁZZUNK, hogy az olaj olyan
meleg legyen, mintha töltött rántott húsi lenne, mert ha nem eléggé meleg,
akkor nagyon
sokat veszít a súlyából, és már nem éri meg foglalkozni vele... Mikor
megsült, lapát kanállal kiszedjük
egy hőálló edénybe, és rámerünk a
zsírjából annyit, hogy ellepje. Saját zsírjába hagyjuk kihűlni.
egy hőálló edénybe, és rámerünk a
zsírjából annyit, hogy ellepje. Saját zsírjába hagyjuk kihűlni.