Dödölle
burgonya
1 db tojás
2-3 evőkanál liszt
só, bors
1 evőkanál zsír
1 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel. Teszünk hozzá sót, borst, lisztet, készítünk belőle egy masszát. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékba megüvegesítjük. A zsíros hagymába belekeverjük a tejfölt. Egy hőálló edénybe, evőkanállal kiveszünk a masszából, beleforgatjuk a hagymás keverékbe, és lerakjuk az edénybe. Addig folytatjuk, míg el nem fogy. Sütőbe rakjuk, és 180°C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel. Teszünk hozzá sót, borst, lisztet, készítünk belőle egy masszát. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékba megüvegesítjük. A zsíros hagymába belekeverjük a tejfölt. Egy hőálló edénybe, evőkanállal kiveszünk a masszából, beleforgatjuk a hagymás keverékbe, és lerakjuk az edénybe. Addig folytatjuk, míg el nem fogy. Sütőbe rakjuk, és 180°C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk.
Kertbe mentek a tyúkok, mind megették a zabot,
Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle, szerelmes lettem tőle...
Nyomtatás