Vasárnap, 2024-05-05, 2:26 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénÉliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle... Dödölleburgonya 1 db tojás 2-3 evőkanál liszt só, bors 1 evőkanál zsír 1 evőkanál tejföl Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel. Teszünk hozzá sót, borst, lisztet, készítünk belőle egy masszát. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékba megüvegesítjük. A zsíros hagymába belekeverjük a tejfölt. Egy hőálló edénybe, evőkanállal kiveszünk a masszából, beleforgatjuk a hagymás keverékbe, és lerakjuk az edénybe. Addig folytatjuk, míg el nem fogy. Sütőbe rakjuk, és 180°C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás: Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk. Kertbe mentek a tyúkok, mind megették a zabot, Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle, szerelmes lettem tőle... Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |