Vasárnap, 2017-12-17, 6:34 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle...


Dödölle


Hozzávalók :
burgonya
1 db tojás
2-3 evőkanál liszt
só, bors
1 evőkanál zsír
1 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel. Teszünk hozzá sót, borst, lisztet, készítünk belőle egy masszát. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékba megüvegesítjük. A zsíros hagymába belekeverjük a tejfölt. Egy hőálló edénybe, evőkanállal kiveszünk a masszából, beleforgatjuk a hagymás keverékbe, és lerakjuk az edénybe. Addig folytatjuk, míg el nem fogy. Sütőbe rakjuk, és 180°C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk.






Kertbe mentek a tyúkok, mind megették a zabot,

Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle, szerelmes lettem tőle...

Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0