Dödölle

burgonya
1 db tojás
2-3 evőkanál liszt
só, bors
1 evőkanál zsír
1 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel.
Teszünk hozzá sót, borst, lisztet, készítünk belőle egy masszát. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékba megüvegesítjük. A
zsíros hagymába belekeverjük a tejfölt. Egy hőálló edénybe, evőkanállal
kiveszünk a masszából, beleforgatjuk a hagymás
keverékbe, és lerakjuk az
edénybe. Addig folytatjuk, míg el nem fogy. Sütőbe rakjuk, és 180°C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyán hagyunk a saját levéből annyit, hogy félig lepje el, ezután összetörjük burgonyatörővel.


Tálalás:
Sült tarjával és csemege uborkával tálaljuk.

Kertbe mentek a tyúkok, mind megették a zabot,

Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettem belőle, szerelmes lettem tőle...
Nyomtatás