Töltött zsemle
Hozzávalók:
4 db zsemle
30 dkg tehéntúró
2 zacskó vaníliás cukor
kristály cukor
2 db narancs vagy citrom reszelt héja
3 dl tej
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
pár szem mazsola
4 kiskanál sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A zsemlék a tetejét (megkupakoljuk) levágjuk, a belét kiszedjük, és sütőben a zsemlét és a belét kiszárítjuk. A kiszáradt belet belemorzsoljuk egy edénybe, hozzáadjuk az áttört túrót, 1 citrus reszelt héját, 1 vaníliás cukrot, mazsolát, 2 evőkanál tejfölt és ízlés szerint cukrot. A krémmel megtöltjük a zsömléket, közben főzünk egy ízesített tejet. A tejet felrakjuk egy gyorsforralóba, hozzáadjuk a maradék citrus héjat, a vajat, vaníliás cukrot és ízlés szerint kristálycukrot. Az egészet felforraljuk. A zsömléket lerakjuk egy hőálló edénybe, a kupakjaikat belemártjuk a tejbe, és rárakjuk a zsemlékre. A felforrt tejet beöntjük a zsemlék közé, a zsemlék tetejére rakunk egy-egy kanál baracklekvárt, lefóliázzuk. 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ez egy igen kiadós étel, leves után ajánlom.
Jó étvágyat kívánunk!