Csütörtök, 2018-04-26, 2:51 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Töltött zsemle

Hozzávalók:
4 db zsemle
30 dkg tehéntúró
2 zacskó vaníliás cukor
kristály cukor
2 db narancs vagy citrom reszelt héja
3 dl tej
2 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
pár szem mazsola
4 kiskanál sárgabarack lekvár
 
Elkészítése:
A zsemlék a tetejét (megkupakoljuk) levágjuk, a belét kiszedjük, és sütőben a zsemlét és a belét kiszárítjuk. A kiszáradt belet belemorzsoljuk egy edénybe, hozzáadjuk az áttört túrót, 1 citrus reszelt héját, 1 vaníliás cukrot, mazsolát, 2 evőkanál tejfölt és ízlés szerint cukrot. A krémmel megtöltjük a zsömléket, közben főzünk egy ízesített tejet. A tejet felrakjuk egy gyorsforralóba, hozzáadjuk a maradék citrus héjat, a vajat, vaníliás cukrot és ízlés szerint kristálycukrot. Az egészet felforraljuk. A zsömléket lerakjuk egy hőálló edénybe, a kupakjaikat belemártjuk a tejbe, és rárakjuk a zsemlékre. A felforrt tejet beöntjük a zsemlék közé, a zsemlék tetejére rakunk egy-egy kanál baracklekvárt, lefóliázzuk. 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ez egy igen kiadós étel, leves után ajánlom.
Jó étvágyat kívánunk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0