Almás-zabpelyhes sütemény
Ez a sütemény elkészíthető cukor hozzáadása nélkül is. Úgy nem lesz kimondottan édes ízű, de rendkívül egészséges kiegészítője lehet egy finom ebédnek, diétának.
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
bő 1 kg alma
10 dkg cukor (kihagyható, illetve lehet édesítőszerrel, 3-4 kanál mézzel helyettesíteni)
1 csomag fahéj
10 dkg mandula
olívaolaj, amennyit a tészta kíván (1-2 dl)
Elkészítése:
Egy darab almát félreteszünk,a többit meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, cukrot (ha kell), a fahéjat és annyi olívaolajat, hogy egyenletes tésztát tudjunk keverni az elegyből. Sütőtálba helyezzük, elsimítjuk, tetejére tesszük a maradék, szeletelt almát, megszórjuk szeletelt mandulával. 180°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő:
35 perc, ebből 20-25 perc a sütésElkészítési idő:
Nyomtatás