Betyár lepény
Hozzávalók:
0,50 kg liszt
egy csomag szárított élesztő
só
2 dl víz
egy csipet cukor
Feltétnek:
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
20 dkg kolozsvári szalonna
egy csomag újhagyma
só, bors, és pár szál apróra vágott fokhagymazöld
Elkészítése:
Az alapanyagokból kenyértésztát készítünk. Ha felkelt, kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük. A feltétet összekeverjük a megadott hozzávalókkal, amibe természetesen az újhagymát is apróra vágva teszünk bele. A masszát rátesszük a tésztára, elsimítjuk, és ezután tesszük rá a kockára vágott szalonnát. 160-170°C fokos sütőben úgy 30 perc alatt készre sütjük. (ha kemencében sütjük, kb. 2 óra tüzelés kell neki)
Jó étvágyat!