Vasárnap, 2024-05-05, 12:06 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénPárolt lilakáposztaegy fej lilakáposzta 2 fej vöröshagyma 2 kanál kristálycukor 2 kanál étolaj só, bors, őrölt kömény Elkészítése: A káposzta a felső levelét lehúzzuk, arra nincs szükségük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk, és félrerakjuk pihenni. Egy nagyobb űrtartalmú edénybe olajon karamellizáljuk a cukrot. Mikor szép aranybarna, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk (szakmailag nem jár bele vöröshagyma, de gazdagítja az ízét). Rárakjuk a káposztát, kavargatjuk, amíg a karamell el nem oszlik a káposztán, borsozzuk, köményt is rászórjuk, és lefödjük. Fedő alatt majdnem készre pároljuk. Ha a káposzta összeesett, de még van rajta lé, akkor ízlés szerint teszünk hozzá ecetet, és keverés mellett elpárologtatjuk a levét. Tálalás: sült libacombbal vagy kacsával nagyon finom. Jó étvágyat! Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |