Vasárnap, 2017-12-17, 6:35 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Párolt lilakáposzta



Hozzávalók:
egy fej lilakáposzta
2 fej vöröshagyma
2 kanál kristálycukor
2 kanál étolaj  
só, bors, őrölt kömény

Elkészítése:
A káposzta a felső levelét lehúzzuk, arra nincs szükségük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk, és félrerakjuk pihenni. Egy nagyobb űrtartalmú edénybe olajon karamellizáljuk a cukrot. Mikor szép aranybarna, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk (szakmailag nem jár bele vöröshagyma, de gazdagítja az ízét). Rárakjuk a káposztát, kavargatjuk, amíg a karamell el nem oszlik a káposztán, borsozzuk, köményt is rászórjuk, és lefödjük. Fedő alatt majdnem készre pároljuk. Ha a káposzta összeesett, de még van rajta lé, akkor ízlés szerint teszünk hozzá ecetet, és keverés mellett elpárologtatjuk a levét. 
Tálalás: sült libacombbal vagy kacsával nagyon finom. 
Jó étvágyat!



Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0