Párolt lilakáposzta
egy fej lilakáposzta
2 fej vöröshagyma
2 kanál kristálycukor
2 kanál étolaj
só, bors, őrölt kömény
Elkészítése:
A káposzta a felső levelét lehúzzuk, arra nincs szükségük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk, és félrerakjuk pihenni. Egy nagyobb űrtartalmú edénybe olajon karamellizáljuk a cukrot. Mikor szép aranybarna, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk (szakmailag nem jár bele vöröshagyma, de gazdagítja az ízét). Rárakjuk a káposztát, kavargatjuk, amíg a karamell el nem oszlik a káposztán, borsozzuk, köményt is rászórjuk, és lefödjük. Fedő alatt majdnem készre pároljuk. Ha a káposzta összeesett, de még van rajta lé, akkor ízlés szerint teszünk hozzá ecetet, és keverés mellett elpárologtatjuk a levét.
Tálalás: sült libacombbal vagy kacsával nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nyomtatás